InvoerenExamenwiki documenten bestaan uit twee soorten pagina's: menu's en tekstpagina's. Tekstpagina's bevatten de inhoud, menu's brengen structuur aan in documenten van 3300 regels.

Er wordt aanbevolen om goed gebruik te maken van de aanwezigheid van menu's. Als je tekstpagina uit meer dan drie schermen aan tekst bestaat is het waarschijnlijk een goed idee om er een menutje voor te zetten. Houd er rekening mee dat je rekenmachine een vervelend klein scherm heeft bij het typen van je teksten; hou je teksten kort en bondig, zodat je geen uren hoeft te scrollen.

Publieke en prive-documentenBij het aanmaken van een document kan je kiezen of je je document publiek beschikbaar wilt maken of niet. Zo ja, dan verschijnt je document op de voorpagina, waar iedereen hem kan gebruiken; dit heeft het voordeel dat er andere mensen zullen bijdragen aan je document, maar heeft het nadeel dat je de controle over het document verliest: andere mensen kunnen hetzelfde doen met een publiek document als jij, waaronder het verwijderen of aanpassen van de door jou ingevoerde tekst. Het heeft duidelijk voor- en nadelen.

Als je een prive-document maakt, dan verschijnt het document niet op de voorpagina. De enige manier om bij het document te komen is door zijn adres te weten; als je het adres verliest, dan kan je niet meer bij je document. Andersom geldt ook: iedereen die het adres van je document weet kan het document bewerken en downloaden, dus een prive-document kan nog steeds door een groep vrienden gebruikt worden.